Arbeidsdeskundig Onderzoek

Ervaar jij als werknemer hinder bij jouw werkzaamheden of ben je langdurig uit de running? Een arbeidsdeskundig onderzoek kan dan voor jou uitkomst bieden. Middels dit onderzoek wordt er gekeken naar de mogelijkheden om jou weer snel aan het werk te krijgen. Dit kan zijn binnen het bedrijf waar jij momenteel werkzaam bent of bij een ander bedrijf. Onze arbeidsdeskundigen geven jou een grondige analyse volgens de richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Wat houdt een arbeidsdeskundig onderzoek in?

Een arbeidsdeskundig onderzoek houdt in dat er gericht naar een oplossing gezocht wordt om jou op de best mogelijke manier weer aan het werk te krijgen. Onze arbeidsdeskundigen gaan met jou en jouw werkgever in gesprek om de knelpunten te onderzoeken. Vervolgens wordt er een adviesrapport geschreven over wat de best mogelijke re-integratie manier voor jou is. Hierbij wordt gekeken naar of dit bij jouw huidige werkgever in jouw huidige functie, bij jouw huidige werkgever in een aangepaste of andere functie of bij een geheel andere werkgever is. Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht in de stappen die door jou en jouw werkgever gezet kunnen worden om de re-integratie tot een succes te maken.

Wanneer is arbeidsdeskundig onderzoek nodig?

Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt ingezet wanneer iemand een langere tijd uit de running is. Meestal wordt het gestart na een periode van minimaal 10 maanden verzuim. De Wet Verbetering Poortwachter geeft namelijk aan dat een werkgever een tweede spoor traject moet inzetten aan het einde van het eerste verzuimjaar. Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft onder andere inzicht in of er een tweede spoor traject moet worden opgestart. Een tweede spoor houdt in dat er wordt gezocht naar een andere baan bij een andere werkgever. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan ook eerder in gang worden gezet. Wanneer het bijvoorbeeld al vroeg duidelijk is dat je niet meer terug kan keren in jouw oude functie. Daarnaast kan de hulp van een arbeidsdeskundige ook preventief ingezet worden. Wanneer jij meerdere malen kortstondig ziek bent bijvoorbeeld. In een dergelijk geval kan er gekeken worden waar dat ziekteverzuim uit voort komt.

Hoe verloopt een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een bedrijfsarts, werkgever of jijzelf kan de arbeidsdeskundige van ADEA inschakelen voor een onderzoek. Meestal vindt er als eerst een gesprek plaats tussen de verschillende partijen voordat de arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld. Wanneer de arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld zal deze snel, efficiënt en gericht te werk gaan volgens een aantal vaste stappen.

Lees verder
  1. Afspraken. De arbeidsdeskundige neemt binnen 24 uur na een aanmelding contact op met de werkgever en met u om een afspraak te maken voor voorbereidende gesprekken en een driegesprek.
  2. Dossieronderzoek. Ter voorbereiding leest de arbeidsdeskundige zich grondig in. Allereerst in het dossier dat de bedrijfsarts heeft opgesteld voor u, de werknemer. Met daarin een analyse van uw belastbaarheid en werkvermogen, mogelijkheden en beperkingen en bijbehorende re-integratieprognose. Om een goede indruk te krijgen van de belasting in het werk, bestudeert de arbeidsdeskundige ook uw huidige functiebeschrijving en uw belangrijkste taken. Ook wordt gekeken naar hoe de organisatie en de afdeling in elkaar zitten. Om een beeld te kunnen vormen van eventuele andere passende werkzaamheden binnen de organisatie, ontvangt de arbeidsdeskundige een overzicht van alle functies binnen uw organisatie.
  3. Bezoek aan de werkplek. Als het dossieronderzoek hier aanleiding toe geeft, brengt de arbeidsdeskundige een bezoek aan uw (voormalige) werkplek. Bijvoorbeeld om zo te kunnen beoordelen of daar aanpassingen mogelijk zijn die de werkbelasting voor u te verkleinen.
  4. Voorbereidende gesprekken. De arbeidsdeskundige heeft voor het driegesprek afzonderlijk overleg met de directe leidinggevende, een eventuele HR-adviseur en met u, als werknemer. Om extra informatie in te winnen, maar ook om relevante zaken door te nemen. Wanneer blijkt dat u niet meer terug kan keren naar uw eigen werk en u bent al lang in dienst bij uw huidige werkgever, verwacht het UWV bijvoorbeeld dat er door uw werkgever binnen de organisatie een functie voor u wordt gecreëerd. Heeft uw werkgever al nagedacht over deze mogelijkheid? Ook wordt met u besproken hoe de verzuim procedure verder verloopt en wat hierin uw eigen verantwoordelijkheden zijn.
  5. Driegesprek. Hierin dringen u en uw werkgever door tot de kern: wat speelt er nou echt? Wat belemmert de re-integratie? Doordat de arbeidsdeskundige de juiste vragen stelt, een spiegel voorhoudt, zorgt voor positieve energie en confronteert waar nodig, worden stappen gezet. We komen samen tot een werkbare oplossing. Of dat nou terugkeer is naar eigen (aangepast) werk, ander werk binnen de organisatie of nieuw werk buiten de organisatie.

Wat levert de arbeidsdeskundige op?

Aan de hand van het arbeidsdeskundig onderzoek zal er een adviesrapport worden opgesteld waarin de mogelijkheden staan voor de best mogelijke manier van re-integratie. Dit advies bevat stappen die gezet kunnen worden door jou en jouw werkgever. Door deze stappen te volgen komt het proces in een stroomversnelling. De stappen voldoen aan de eisen van de Wet Verbetering Poortwacht.

Contact

Wil jij meer informatie of contact met één van onze experts? Neem dan contact met ons op. Het contact is geheel vrijblijvend en onze experts staan klaar om jou te woord te staan. Je kunt ons bereiken via telefoon en email. Bellen kan naar 088 – 022 3803 en een mail kan gestuurd worden naar info@adea.nl.

Neem contact op

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.