Haalbaarheidsonderzoek
Het is vaak lastig in te schatten of een verzuimende medewerker klaar is voor re-integratie. Met het een haalbaarheidsonderzoek onderzoekt onze arbeidsdeskundige wat de mogelijkheden zijn voor uw medewerker. Zo worden de juiste keuzes gemaakt in het re-integratietraject en bent u verzekerd van een UWV-proof dossier.
Onze expert brengt aan de hand van het haalbaarheidsonderzoek in kaart wat voor uw medewerker reële en benutbare mogelijkheden zijn op de reguliere arbeidsmarkt. De expert onderzoekt in het haalbaarheidsonderzoek de mogelijkheden voor het tweede spoor, waarbij gekeken wordt naar of passend werk bij een andere werkgever realistisch is. Een haalbaarheidsonderzoek geeft inzicht in de re-integratierichting voor uw werknemer.
Wanneer zet u een haalbaarheidsonderzoek in?
Als werkgever bent u volgens de Wet Verbetering Poortwachter verplicht uw medewerker te ondersteunen in zijn re-integratie. Wanneer u niet zeker bent van de re-integratiemogelijkheden voor uw medewerker, kan een haalbaarheidsonderzoek uitkomst bieden. Het doel van dit onderzoek is om zekerheid te geven over de mogelijkheden op de reguliere arbeidsmarkt. Zo weten u en uw medewerker of er een reële kans is op een re-integratietraject wat aansluit bij de mogelijkheden van uw medewerker. In situaties waarin de verwachting is dat er geen re-integratie mogelijk is voor uw medewerker, kan een haalbaarheidsonderzoek dienen als voorbereiding op het deskundigenoordeel van het UWV.
Hoe gaat een haalbaarheidsonderzoek in zijn werk?
Een haalbaarheidsonderzoek wordt meestal door een werkgever ingezet, wanneer er twijfels zijn over of een re-integratie voor zijn medewerker mogelijk is. Onze arbeidsdeskundige doorloopt met de werknemer een aantal stappen.
Een heldere rapportage van het haalbaarheidsonderzoek voor een compleet dossier.
Het haalbaarheidsonderzoek wordt afgesloten met een heldere rapportage. Hierin brengen wij verslag uit van de onderzoeken. Ook wordt er in het rapport weergegeven of er reële en praktische mogelijkheden zijn. Alle bevindingen worden onderbouwd zodat er een compleet dossier wordt gevormd. Een compleet dossier is van belang wanneer het haalbaarheidsonderzoek getoetst moet worden door het UWV. Mocht er uit het haalbaarheidsonderzoek reële en nuttige mogelijkheden naar voren komen, kan het haalbaarheidsonderzoek vervolgd worden met een re-integratie tweede spoor. Indien er geen interessante en passende mogelijkheden voordoen voor uw werknemer kunt u een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Middels deze weg wordt het haalbaarheidsonderzoek getoetst door het UWV.

Contact
Wilt u meer informatie over het haalbaarheidsonderzoek of contact met één van onze experts? Neem dan contact met ons op. Het contact is geheel vrijblijvend en onze experts staan klaar om u te woord te staan. U kunt ons bereiken via telefoon en email. Bellen kan naar 088 – 022 3803 en een mail kan gestuurd worden naar info@adea.nl.